امیر حسین ساقی

موضوعات پژوهشی علامه حلی 9

امیر حسین ساقی

موضوعات پژوهشی علامه حلی 9

۱۱ مطلب در آبان ۱۳۹۶ ثبت شده است



آمار اعتیاد نوجوانان به بازی های رایانه ای

طبق پژوهش بنیاد علوم رفتاری که از ابتدای سال ۹۲ تا پایان سال ۹۳ بین ۴ هزار و ۶۵۰ نوجوان ۸ تا ۱۴ ساله در تهران، اصفهان، ابهر، رودبار، رشت و کاشان انجام شده است ۳۰ درصد نوجوانان به بازی های رایانه ای اعتیاد دارند.

خبرگزاری مهر: مسئولان آموزش و پرورش در حالی از راه اندازی شبکه اجتماعی بومی خبر می دهند که دانش آموزان خیلی وقت است با عضویت در شبکه های اجتماعی، سرگرم بازی اینترنتی «کلش آو کلنز» و ساختن دهکده خود هستند.


بیش از یک میلیون و ۳۰۰ دانش آموز در امتحانات نهایی سال گذشته شرکت کردند که ۸۰ درصد این دانش آموزان با میانگین نمره ۱۲ قبول شدند برخی از کار شناسان آموزشی افت تحصیلی را پایین بودن کیفیت درآموزش و پرورش می دانند اما برخی دیگر جدا از  این مسئله ورود دانش آموزان به فضای مجازی و سرگرم شدن در شبکه های اجتماعی و بازی های اینترنتی را هم بی تاثیر بر افت تحصیلی نمی دانند.


طبق پژوهش بنیاد علوم رفتاری که از ابتدای سال ۹۲ تا پایان سال ۹۳ بین ۴ هزار و ۶۵۰ نوجوان ۸ تا ۱۴ ساله در تهران، اصفهان، ابهر، رودبار، رشت و کاشان انجام شده است ۳۰ درصد نوجوانان به بازی های رایانه ای اعتیاد دارند و وضعیت مالی خانوادگی با بازی های پیشرفته ارتباط مستقیم داشته و کودکان خانواده هایی که پدر و مادر هر دو شاغل هستند ۴ برابر بیشتر از کودکان دیگر برای بازی های یاد شده وقت مصرف می کنند.


جدیدا نیز شاهد نفوذ بازی اینترنتی «کلش آو کلنز» در میان جوانان و نوجوانان هستیم بطوریکه اکثر دانش آموزان با بازی اینترنتی  کلش آو کلنز آشنا هستند و در تبلت و گوشی های آنان نصب است اما هنوز آماری  از تعداد کاربران منتشر نشده است اما مشاهدات میدانی خبرنگارمهر و سخنان معلمان آنها حکایت از آن دارد که اکثر دانش آموزان وقت زیادی را صرف این بازی و شبکه های اجتماعی که در گوشی های تلفن همراه و تبلت نصب شده است، می کنند.


در این ارتباط یکی از مدیران با سابقه دبیرستان دخترانه به خبرنگار مهر، گفت: دلیل پایین بودن میانگین نمرات دانش آموزان را نمی توان صرفا بی کیفتی آموزش دانست. دانش آموزان خیلی درگیر فضای مجازی هستند کیفیت کتاب ها نسبت به گذشته افزایش یافته اما دانش آموزان درگیر مسایلی هستند که به کیفیت درس دادن معلم مربوط نمی شود.


وی افزود: انگیزه اجتماعی و امید به آینده هم اهمیت زیادی دارد، زمانی بود که دانش آموزان صرفا پیشرفت در آینده را علم آموزی می دانستند و تمام هدفشان درس خواندن بود اما اکنون این نگرش تغییر کرده و دانش آموزان درگیر مسایل جانبی هستند.آنها خیلی وقت صرف شبکه های مجازی می کنند و خانواده ها به دلیل مشغله زیاد از فرزندان خود غافل هستند و مسوولیت تربیت را بیشتر برعهده مدرسه و آموزش و پرورش می دانند . همه آگاهی ها را نمی توان در مدرسه یاد داد و نیاز به توجه خانواده ها هم وجود دارد.


این مدیر مدرسه تاکید دارد تا عنوان درسی جدیدی در زمینه استفاده درست از شبکه ها و بازی های اینترنتی تهیه شود و در روز  های پنجشنبه به عنوان فوق برنامه به دانش آموزان ارایه شود.


ناهید رضایی یکی از معلمان با سابقه مقطع ابتدایی به مهر گفت: استفاده بیش از حد از این بازی ها سبب برخوردهای فیزیکی و خشن و تیک های عصبی در دانش آموزان شده است. البته نمی توانیم جلوی پیشرفت تکنولوژی را بگیریم اما والدین باید اطلاعات جدید را بیاموزند و با مشاوره در خصوص تأثیرات نرم افزارهای ارتباطی و بازی های رایانه ای سطح آگاهی خود را بالا ببرند. باید والدین با آموزش های لازم، در مواجهه با اینترنت مراقب فرزندان خود باشند و جلوی انحرافات را بگیرند.


وی تاکید کرد: آشنا شدن با بازیها و نرم افزارهای جدید برای دانش آموزان مفید است، اما بیش از حد وابسته شدن آنها باعث می شود تا مطالعه آنان کم شود و این تأثیر زیادی بر درس خواندن دارد.


خطرناک تر از اعتیاد، استفاده دانش آموزان از فضای مجازی است و باید به داد مردم و دانش آموزان برسیم این بخشی از سخنان مدیرکل مشاوره و امور تربیتی آموزش و پرورش در جمع خبرنگاران است.


وی در گفتگو با خبرنگار مهر درباره راهکارهای آموزش و پرورش برای مقابله با نفوذ بازی های اینترنتی بین دانش آموزان و اعتیاد آنها به این بازی ها، گفت: تکنیک و مهارت های پیشگیرانه و آموزشی برای انجمن اولیا مربیان و خانواده ها در نظر گرفته ایم و کارگاه هایی را در این ارتباط برگزار می کنیم. برای دانش آموزان نیز کلاس های مهارت آموزی پیشگیرانه برپا کرده ایم.


عیسی مراد تصریح کرد: تنها کاری که آموزش و پرورش برای جلوگیری از آسیب های اجتماعی در میان دانش آموزان می تواند انجام دهد آموزش، مهارت آموزی و پیشگیری است. هرچه در توان آموزش و پرورش باشد در زمینه پیشگیری، آموزش و مهارت آموزی دانش آموزان تلاش می کند تا جلوی گسترش آسیب های اجتماعی در بین دانش آموزان گرفته شود.


مسئولان وزارت آموزش و پرورش با شبکه های اجتماعی موجود مخالف هستند و معتقدند باید شبکه اجتماعی بومی راه اندازی شود بنابراین حمیدرضا کفاش نیز از راه اندازی شبکه اجتماعی دانش آموزی(شاد) در سال تحصیلی ۹۴-۹۵ خبر داده و گفته است که دانش آموزان موفق و ممتاز در رشته های مختلف فرهنگی، هنری، قرآنی و علمی با در اختیار گرفتن فضایی آثار خود را در زمینه های مختلف به نمایش می گذارند و با دانش آموزان دیگر ارتباط برقرار می کنند.


شبکه اجتماعی (شاد) کاربران خاص خود را خواهد داشت و اکنون مشخص نیست این طرح آموزش و پرورش در جذب دانش آموزان موفق خواهد بود یا خیر؟

  • amirhosein saghi



همزاد پنداری از معایب بازی‌های رایانه‌ای

اخبار اجتماعی و آموزشی / خبر - پنجشنبه ۱۹ مرداد ۱۳۹۱ - ۱۸:۲۰

یک جامعه شناس همزاد پنداری را از معایب استفاده بیش از حد کودکان از بازی‌های رایانه‌ای عنوان کرد.


علیرضا قاسمی در گفت‌وگو با ایسنا، منطقه کرمانشاه، اظهار کرد: در جامعه امروز، رایانه به رقیب قدرتمند و هیجان انگیز تلویزیون تبدیل شده و در این بین بازی‌های رایانه‌ای طرفداران زیادی برای خود پیدا کرده‌اند.


وی با اشاره به این‌که بازی‌های رایانه‌ای به سومین صنعت پول ساز جهان تبدیل شده‌اند، گفت: متاسفانه هدف خرید بسیاری از رایانه‌های خانگی در کشور، ما بازی است.


قاسمی با تاکید بر اینکه رایانه و بازی‌های رایانه‌ای توانسته‌اند جای خود را در میان اسباب بازی‌ها باز کنند، عنوان کرد: خانواده‌ها باید با مدیریت درست، فرزندان خود را از استفاده بی‌رویه از این‌گونه وسایل باز دارند.



وی با بیان این‌که رایانه به علت فعل پذیر بودن نسبت به تلویزیون دارای هیجان‌های منحصر به فردی است، ادامه داد: هیجان انگیز بودن رایانه و بازی‌های مربوط به آن تا حدی است که حتی بزرگسالان را نیز درگیر خود می‌کند و این مسئله لزوم توجه جدی والدین به این مقوله را به وضوح نشان می‌دهد.



این جامعه شناس با اشاره به این‌که پسرها بیشتر از دخترها درگیر بازی‌های رایانه‌ای می‌شوند، تاکید کرد: این‌گونه بازی‌ها سبب ایجاد توهم آزادی در کودکان می‌شود، به این معنا که فرد نمی‌تواند بین دنیای واقعی و دنیای بازی‌های رایانه‌ای تفاوت قائل شود و لذا درصدد بر می‌آید اتفاقات رخ داده در بازی‌ها را به دنیای واقعی تعمیم دهد که همین مسئله می‌تواند مشکلات فراوانی را بوجود آورد.


قاسمی، همزاد پنداری را یکی دیگر از معایب بازی‌های رایانه‌ای دانست و گفت: همزاد پنداری سبب می‌شود کاربر خود را جای بازیگر بداند.


وی، سپس استفاده بیش از حد بازی‌های رایانه‌ای را اعتیادآور دانست و تاکید کرد: اعتیاد به رایانه و بازی‌های رایانه‌ای سبب ایجاد رفتارهایی مثل دزدی از والدین در کودکان و نوجوانان می‌شود، به این معنا که فرد برای بدست آوردن آنها حاضر است به هر کاری تن دهد.


قاسمی با تاکید بر این‌که بازی‌های رایانه‌ای معمولا خشن طراحی می‌شوند، اظهار کرد: خشن بودن این گونه بازی‌ها سبب ایجاد اثرات سوء بر روی جسم و روان افراد می‌شود و استرس را در کودکان و نوجوانان بالا می‌برد و همین مسئله زمینه های ایجاد ترس را در آنها افزایش می‌دهد که همه این موارد سبب ایجاد حالت انزوا طلبی، افت تحصیلی و وابستگی روانی می‌شود.


این جامعه شناس، استفاده از بازی‌های متناسب با گروه سنی کودکان و نوجوانان، انتخاب بازی‌های متناسب با شیوه‌های تربیتی والدین و نظارت بر زمان استفاده از بازی‌ها توسط والدین را از جمله راهکارهای استفاده مناسب از رایانه و بازی های آن دانست و تصریح کرد: والدین باید با اینگونه بازی‌ها آشنایی کامل داشته باشند و از خطرات ناشی از استفاده زیاد آنها مطلع باشند.


قاسمی، دو تا سه بار در هفته و در قالب زمان‌های 30 دقیقه ای را زمان مناسب استفاده از بازی‌های رایانهای برای کودکان و نوجوانان قلمداد کرد و تصریح کرد: حتما بین زمان‌های استفاده، استراحت کافی منظور شود.


وی تاکید کرد: به هیچ وجه رایانه را در اتاق کودکان قرار ندهید. 



قاسمی از نا آگاهی برخی والدین از مضرات رایانه و بازی‌های رایانه‌ای ابراز تاسف کرد و اذعان کرد: برخی والدین به علت نا آگاهی، رایانه را بهترین وسیله برای سرگرم کردن کودکان و نوجوانان و رسیدگی به کارهای شخصی خود قلمداد می‌کنند.


وی در خصوص تاثیر مثبت رایانه و بازی‌های آن برای کودکان و نوجوانان در صورت استفاده مناسب سخن گفت و تصریح کرد: تقویت قدرت اعتماد به نفس، قوه ادراک، تمرکز، یادگیری بهتر و ایجاد حس رقابت‌جویی می‌توانند از جمله تاثیرات مثبت این‌گونه بازی‌ها در صورت استفاده کنترل شده و مناسب باشند. 

  • amirhosein saghi





علیرغم آنکه اینترنت می تواند یک وسیله آموزشی و حتی کار مفید باشد اما استفاده از آن نمی تواند با برخی مشکلات همراه نباشد. یکی از این مشکلات آن است که افراد هنگام استفاده از آن درک درستی از گذشت زمان ندارند و به قول خودشان یکدفعه متوجه می شوند 5 یا 6 ساعت از وقت شان را از دست داده اند. گاهی شرایط از این هم بدتر می شود و برخی از افراد از اینترنت بعنوان یک وسیله سرگرمی و یا اتلاف وقت آزاد استفاده می کنند.


این موضوع گذشته از داشتن عوارض روحی و جسمی دراز مدت برای این اشخاص، سبب بروز مشکلات اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی مختلفی می گردد. از این رو، آگاهی از روش ها یا فنونی که می تواند زمان استفاده و حضور در فضای اینترنت را کاهش دهد از اهمیت بسزایی برخوردار است. برخی از این روش ها عبارتند از:

1- از خوردن غذا یا تنقلات هنگام استفاده از اینترنت خودداری کنید. وعده های غذایی خود را همراه با دیگر اعضای خانواده و به صورت رودررو میل کنید. چنانچه تنها زندگی می کنید هنگام غذا خوردن به جای استفاده از کامپیوتر تنها از خوردن غذایتان لذت ببرید.

2- به طور مداوم و پیوسته از اینترنت استفاده نکنید. سعی کنید هریک ساعت به مدت 10-15 دقیقه از پشت کامپیوتربلند شده و نرمش های کششی انجام دهید تا دچار چشم درد و یا درد در ناحیه ی کتف، کمر، مچ دست و... نشوید. انجام این کار ممکن است استفاده مجدد شما از کامپیوتر و اینترنت را تا ساعتها به تأخیر بیندازد.

3- سراغ کتاب هایتان بروید. گاهی اوقات اگر در کتابخانه خودتان یا محل کار یا محل تحصیل تان چرخی بزنید متوجه خواهید شد که کتاب یا کتاب هایی هست که دوست دارید آنها را بردارید و چند صفحه از آنها را مطالعه کنید و یا چند بیت از یک کتاب شعر را بخوانید. به این ترتیب می توانید یک جانشین موقت و یا حتی دائمی برای استفاده روزانه از اینترنت بیابید.

4- تلویزیون تماشا کرده و یا فیلم ببینید. هر چند استفاده بیش از حد از تلویزیون نیز می تواند مشکلاتی را به بار آورد اما برای کسانی که بیش از حد از اینترنت استفاده می کنند سرگرم شدن به تلویزیون و یا مشاهده ی فیلم می تواند اثرات مخرب کمتری داشته باشد به عنوان مثال یکی از فواید فیلم و تلویزیون در مقایسه با اینترنت این است که امکان استفاده گروهی از آنها وجود دارد. مثلاً می توانید یک مسابقه را با هم ببینید، در مورد آن اظهار نظر کنید و به بحث با یکدیگر بپردازید.


5- اگر برای کارتان از اینترنت خانگی استفاده می کنید برای خودتان ساعت کاری تعیین کنید و تنها در این ساعت ها به کار کردن با اینترنت مشغول شوید. اگر لپ تاپ دارید و می توانید در جایی دیگر کار کنید حتماً به این توصیه عمل کنید و ساعت کاری و غیرکاری خود را بطور کامل مجزا کنید و در ساعات غیرکاری با اعضای خانواده یا دوستان خود باشید.

6- ساعت خود را تنظیم کنید. خود را مقید کنید که هر روز مدت زمان معینی را در اینترنت بگذرانید و با شنیدن صدای زنگ ساعت خود، از اینترنت خارج شوید و به فعالیت دیگری مشغول شوید.

7- به دنبال یافتن دوست در فضای حقیقی باشید. برخی از افراد از اینترنت برای یافتن دوستان جدید استفاده می کنند. همواره به یاد داشته باشید که این موضوع در دنیای حقیقی به راحتی امکان پذیر است و با شرکت در فعالیت های گروهی می توانید تعداد قابل ملاحظه ای از این دوستان پیدا کنید. خوبی این کار این است که شخص مورد نظر را با چشم می بینید و رفتار و کردارش را ارزیابی می کنید و در صورت تمایل با او دوست می شوید. به این ترتیب از خطرات دوستی های اینترنتی نیز در امان خواهید بود.

8- استفاده از اینترنت را برای خودتان ممنوع کنید. اگر هیچیک از روش ها کارساز نشد و دوباره به طرف استفاده بی رویه از اینترنت رفتید برای مدت یک هفته یا یک ماه آن را به کلی ترک کنید (به جز در مواردی که برای کارتان مجبورید از آن استفاده نمائید.) در این مدت ممکن است شما با فعالیت های دیگری آشنا شوید که برایتان بسیار خوشایند باشد و از این به بعد تصمیم بگیرید از زمان گشت و گذار در اینترت کم کنید و به این فعالیت ها بپردازید.

  • amirhosein saghi


متوسط استفاده اینترنت نوجوانان ایرانی؛ 6 ساعت در روز



عضو انجمن علمی تجارت الکترونیکی ایران با بیان اینکه دانش‌آموزان خراسان رضوی می‌توانند الگوی موفق کاربران فناوری اطلاعات باشند، گفت: والدین در حوزه آشنایی با فناوری اطلاعات بسیار عقب‌تر از دانش آموزان خود هستند.


نوید کمالی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) - اظهار کرد: با توجه به مطالعات و آمارهای جهانی بسیاری از جوانان امروزه بیش از یک رسانه را در یک زمان استفاده می‌کنند، برای مثال تلفن زدن، بازی کردن و استفاده از اینترنت در قالب بازی‌های گروهی تحت شبکه؛ این بدان معنی است که برخی کودکان و نوجوانان به طور متوسط در روز 8 ساعت از رسانه‌ها و محتوای دیجیتال استفاده می‌کنند که حداقل 6 ساعت آن به استفاده از اینترنت برمی‌گردد.


وی تصریح کرد: باید آموزش بهره‌گیری صحیح از فناوری اطلاعات و اینترنت به کودکان و نوجوانان آموزش داده شود ولی متاسفانه امروزه غالبا والدین و حتی بعضا آموزگاران و معلمان در حوزه آشنایی با فناوری اطلاعات بسیار عقب‌تر از دانش‌آموزان خود هستند که این موضوع در دراز مدت می‌تواند آسیب‌های جدی به جامعه و نسل جدید کشور وارد کند.


کمالی با بیان اینکه نظام آموزشی کشور باید بر مبنای فناوری اطلاعات شکل بگیرد، ادامه داد: بی‌توجهی به فناوری اطلاعات و عصر دانش‌محوری، می‌تواند سرعت، آهنگ رشد علمی کشور را تحت تاثیر منفی قرار دهد.


دبیر کمیته فناوری دومین کنفرانس ملی دولت همراه اعلام کرد: امروزه طبق آمارهای ارائه شده در سال تحصیلی جدید، بیشترین تعداد دانش‌آموز را استان خراسان رضوی با 978 هزار و 672 دانش‌آموز در بین سایر استان‌های کشور در اختیار دارد که این خود می‌تواند پتانسیلی ویژه برای آینده این منطقه از ایران اسلامی محسوب شود.


وی اضافه کرد: تعداد بالای دانش آموزان و علاقمندان ادامه تحصیل در مقاطع عالی و دانشگاهی این ضرورت را ایجاد می‌کند که مدیران و کارشناسان آموزشی توجه ویژه‌ای به حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات داشته باشند.


کمالی عنوان کرد: طبق آخرین آمارهای ارائه شده توسط منابع آماری کشور، استان خراسان رضوی بیش از 759 هزار کاربر اینترنت دائمی دارد که ضریب نفوذ اینترنت در افراد بالای 6 سال بوده که طبق این آمار در افراد 6 ساله و بالاتر بیش از 15 در صد است، بر اساس همین آمار ضریب نفود اینترنت در شهروندان خراسانی 10 ساله و بالاتر به بیش از 15 درصد می‌رسد.


وی اظهار کرد: باید پذیرفت که توجه به جنبه‌های آموزشی و فرهنگی فناوری اطلاعات در حوزه کودکان و نوجوانان می‌تواند علاوه بر رشد توانایی‌های فکری و اجتماعی آن‌ها، از بسیاری از معضلات و مشکلات فرهنگی و اجتماعی متوجه آن‌ها نیز جلوگیری کند.


او بیان کرد: امروزه الگوهای دولت الکترونیک و دولت همراه و تکنولوژی‌های مربوط به این دو حوزه از جمله m-Learning و e-learning می‌تواند قالبی مناسب جهت پیاده‌سازی نظام آموزشی فناوری محور برای دانش‌آموزان مناطق شهری و حتی مناطق محروم و مرزی باشد.

  • amirhosein saghi


بازی های رایانه ای چه ضرر هایی دارد


حجت الاسلام خیبر ناجی فرد, روانشناسی کودک و نوجوان, گرافیک, مشاورهبدون دیدگاه

بازی های رایانه ای چه ضرر هایی دارد


استاد خیبر ناجی فرد در مقاله ای کوتاه به بیان ضررهای بازی های رایانه ای پراداخته است که ما اینفوگرافی آن را نیز برای شما آماده کرده ایم.


آسیب های بازی های رایانه ای:


۱-اعتیاد و وابستگی

۲-خشونت

۳-خشونت رسانه ای

۴-چاقی و کم تحرکی

۵-ترویج فرهنگ شیطانی

۶-ترویج قمار

۷-ترویج فرهنگ برهنگی

۸-ترویج فرهنگ غرب

۹-احتمال ابتلا به افسردگی و بیماری های روحی روانی

۱۰-ارائه الگوی منفی به جوانان و نوجوانان

۱۱-القا کردن تفکر منفی سیاسی به جوانان

۱۲-القا کردن تفکر منفی عقیده ای به جوانان

۱۳-اسلام ستیزی

۱۴-هدر دادن عمر

۱۵-ضرر اقتصادی

۱۶-پایین آمدن سطح علمی مدارس

۱۷-بروز بیماری های چشمی و مغزی و عصبی

۱۸-انحرافات جنسی

۱۹-به هم خوردن خواب

۲۰-از بین رفتن تمرکز درسی


اینفوگرافی مضرات بازی های رایانه ای

  • amirhosein saghi



عصرایران_بارهادرموردعوارض جسمی و ذهنی بازی‌های رایانه‌ای مطالبی خوانده یا شنیده‌ایم. مثلا این که کمبود تحرک جسمی در حین بازی‌های رایانه‌ای سبب بروز مشکلاتی نظیر افزایش وزن (به ویژه در میان کودکان و نوجوانان) می‌شود. یا این که بسیاری از بازی‌های خشن می‌توانند اثرات نامطلوبی را بر روی روحیه و ذهن افراد داشته باشد.


 بازی‌های رایانه‌ای اما درست مانند هر پدیده‌ دیگر ساخت دست بشر علاوه بر جنبه‌های منفی، ویژگی‌های مثبت نیز دارند. مزایای بازی‌های رایانه‌ای در چند سال اخیر مورد توجه دانشمندان قرار گرفته و به نتایج جالبی هم انجامیده است. آشنایی با نتیجه بررسی های مربوط به 7 مورد از سودمندی های این بازی ها خالی از لطف نیست:


1-  کمک به کودکان و نوجوانان دارای بیماری‌های مزمن

 

پژوهشگران دانشگاه یوتا سال گذشته تحقیقی را منتشر ساختند که نشان می‌داد انجام منظم بازی‌های رایانه‌ای توسط بچه‌های دارای بیماری و اختلالاتی نظیر اوتیسم، افسردگی و پارکینسون سبب افزایش استقامت و روحیه مقاومت آن‌ها در برابر مشکلات ناشی از بیماری می‌شود. دانشمندان بر این باورند که این گونه بازی‌ بر روی سازوکارهای عصبی خاصی تاثیر گذاشته و موجب ایجاد هیجانات مثبت می‌شود. به این ترتیب کودک یا نوجوان درگیر بیماری مزمن بهتر می‌تواند با پیامدهای ناشی از بیماری خود مبارزه کند.



 

2- افزایش توانایی‌های حرکتی کودکان پیش‌دبستانی 


با اینکه قرار دادن یک کودک کم سن و سال در برابر تلویزیون برای انجام بازی رایانه‌ای کار درستی تلقی نمی‌شود، اما این همه ماجرا نیست.زیرا پژوهش دانشمندان دانشگاه دیکن در ملبورن استرالیا نشان می دهد انجام بازی‌های تعاملی رایانه‌ای به تقویت مهارت‌های حرکتی کنترل اشیا در کودکان می‌انجامد.

 

3- کاهش استرس و افسردگی 


دامنه فواید بازی‌های رایانه‌ای تنها به کودکان و نوجوانان محدود نمی‌شود. پژوهشی که در سال 2009 منتشر شد نشان می‌دهد انجام بازی¬های رایانه¬ای می‌تواند به افرادی که از مشکلاتی نظیر استرس یا افسردگی رنج می‌برند کمک کند تا بتوانند تا حدی بر این مشکلات غلبه کنند. این پژوهش نشان داد برخی افراد با تیپ شخصیتی A (که معمولاً بسیار فعال هستند) با انجام این بازی¬ها می¬توانند فرصتی برای آرامش بیابند و به این ترتیب از میزان استرس آن‌ها کاسته شود. 




4- کاهش شدت درد


بازی‌های رایانه‌ای نه‌تنها می‌توانند موجب کاهش اثرات منفی مشکلات ذهنی  ‌شوند، بلکه حتی می‌توانند دردهای جسمی را هم کاهش دهند. دانشمندان دانشگاه واشینگتن نوعی بازی طراحی کرده اند که به بیمارانی که از درد شدیدی رنج می‌دهند امکان می‌دهد از درد خود بکاهند. این بازی که «دنیای برفی» نام دارد نوعی بازی واقعیت مجازی است که در آن به فرد خود را در یک سرزمین پوشیده از برف می‌بیند و می‌تواند گلوله‌های برفی را به سمت پنگوئن¬ها و آدم برفی¬هایی که می¬بیند پرتاب کند. به ‌این ‌ترتیب حواس بیمار از درد به بازی معطوف می‌شود. بررسی‌ها نشان داد بیمارانی که از این بازی استفاده کرده اند ند نیازمند داروی مُسکّن کمتری بوده اند.

 

5- تقویت توان بینایی 


پدر و مادرها معمولاً به فرزندان خود می‌گویند نشستن در برابر تلویزیون منجر به کاهش قدرت بینایی می‌شود.   دانشمندان دانشگاه مک¬ مستر کانادا اما به نتیجه‌ای شگفت‌انگیز دست یافتند. افرادی که دچار بیماری آب‌مروارید هستند می‌توانند با انجام بازی‌هایی که در آن کاربر باید به هدف‌هایی مشخص شلیک ‌کند، قدرت بینایی خود را تقویت کنند. این دست از بازی‌ها سرعت بسیار بالایی دارد و نیازمند تمرکز زیاد هستند و به این ترتیب فرد باید خود را برای دیدن سریع موارد مختلف و تصمیم گیری آنی عادت دهد. این بازی‌ها همچنین موجب تولید هورمون‌های دوپامین و نیز آدرنالین شده که به صورت بالقوه می‌تواند به افزایش توانایی انعطاف‌پذیری مغز کمک کند. 


6- تقویت توانایی تصمیم‌گیری 


بیشتر بازی‌های رایانه‌ای نیازمند تصمیم‌گیری و واکنش سریع کاربر هستند. دانشمندان عصب شناس دانشگاه روچستر نیویورک به این نتیجه رسیدند که انجام بازی‌های رایانه‌ای سبب تمرین مغز برای تصمیم‌گیری سریع می‌شود. بازی‌هایی نظیر شبیه‌سازی موقعیت‌هایی که باید در آن به سرعت تصمیم گرفت کاربر را عادت می‌دهد تا به سرعت اطلاعات محیطی را بررسی و بلافاصله به آنها واکنش دهد. 


7- افزایش شادی در میان سالمندان


پژوهشگران در دانشگاه کارولینای شمالی به بررسی رابطه بازی‌های رایانه‌ای و سلامت روانی (شادی) افراد سالمند پرداختند. این مطالعه به این نتیجه رسید افراد سالمندی که گهگاه بازی‌های رایانه‌ای انجام می‌دادند شادتر از سایر هم‌سن و سالان خود بوده‌اند و هیجانات مثبت‌تری از خود بروز می‌دادند.

 

بازی‌های رایانه‌ای علاوه ‌بر زیان‌، فوایدی نیز به دنبال دارند. در این میان توجه به نوع بازی و البته زیاده‌روی نکردن در انجام آن نقش مهمی در استفاده صحیح از این فناوری سرگرم کننده دارد.

  • amirhosein saghi


مقدمه


شاید بتوان در متن زیر، مناسب ترین تعریفی که  از واژه ی  یک “بازی های رایانه ای” وجود دارد را پیدا کرد.

“بازی رایانه‌ای نوعی سرگرمی تعاملی است که توسط یک دستگاه الکترونیکی مجهز به پردازشگر یا میکرو کنترل. انجام می‌شود. بسیاری از بازی‌های رایانه‌ای به دلیل تولید تصویر متحرک با قابلیت نمایش روی صفحه تلویزیون یا نمایشگر رایانه، بازی ویدیویینیز محسوب می‌شوند”

ویکی پدیا

شاید تعبیر فوق بهترین و کاملترین تعریف برای این کلمه نباشد و لی تا حدی می تواند این واژه را برای شما باز کند . بازی رایانه به تنهایی فاقد معنا و مفهوم است و با اجزایی الکترونیکی و رابط هایی, مانند کنسول های بازی معنا می گیرد . حال که  با واژه ی بازی های رایانه ای به طور مختصر اشنا شدید به بررسی واژه ی “بازی خور” می پردازیم

بازی خور , یک واژه ی    محاوره ای  است که از کلمه ی Gamer  (بازیکننده)گرفته شده , ولی واژه ی( Gamer)یک واژه ی ابهام زداست و می تواند معانی مختلفی را با خود حمل کند .

یک بازی کننده می تواند بازیکن فوتبال و یا هر رشته ی ورزشی دیگری باشد . واژه بازی کننده برای کلمه ی خارجی Gamer ترجمه ی مناسبی نیست و ما از این به بعد به این لغت “بازی خور ” می گوییم .

برای تبدیل شدن به یک بازی خور حرفه ای اصلا مهم نیست  چه مدت از زمان خود را صرف  بازی های مختلف می کنید , بلکه مهم این است که بازی را چگونه بازی می کنید و چقدر نسبت به قوانین و تعهداتی که بازی های مختلف از بازی خور ها می خواهند و انتظار دارند , پایبند هستید .

  • amirhosein saghi


بازی رایانه ای


این مقاله ترجمه ای از یک کتاب آموزشی در رابطه با بازی های رایانه ای می باشد. در این مقاله ی مختصر سعی دارم به برخی از ویژگی های خوب و بد بازی های رایانه ای بپردازم. شاید این مطالب را همه ی شما بار ها و بارها شنیده یا دیده باشید، اما شاید در این مقاله که از کتابی روانشناسی برگرفته شده، بتوان عناصر جدیدتری در این زمینه یافت. پس با ما همراه باشید.

  • amirhosein saghi



با سلام 

به وب لاگ امیر حسین ساقی خوش آمدید.

  • amirhosein saghi

این متن دومین مطلب آزمایشی من است که به زودی آن را حذف خواهم کرد.

زکات علم، نشر آن است. هر وبلاگ می تواند پایگاهی برای نشر علم و دانش باشد. بهره برداری علمی از وبلاگ ها نقش بسزایی در تولید محتوای مفید فارسی در اینترنت خواهد داشت. انتشار جزوات و متون درسی، یافته های تحقیقی و مقالات علمی از جمله کاربردهای علمی قابل تصور برای ,بلاگ ها است.

همچنین وبلاگ نویسی یکی از موثرترین شیوه های نوین اطلاع رسانی است و در جهان کم نیستند وبلاگ هایی که با رسانه های رسمی خبری رقابت می کنند. در بعد کسب و کار نیز، روز به روز بر تعداد شرکت هایی که اطلاع رسانی محصولات، خدمات و رویدادهای خود را از طریق بلاگ انجام می دهند افزوده می شود.

  • amirhosein saghi